Sitruunaiset broilernugetit vihreällä salaattipedillä ja lempeän tulisella majoneesilla

Arvostele resepti

Sitruunaiset broilernugetit vihreällä salaattipedillä ja lempeän tulisella majoneesilla lautasella ruokapöydässä

Nugetit:

3 rkl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
1 dl
maustamatonta jogurttia
1/2
sitruuna viipaloituna
rouhittua mustapippuria
suolaa
Korppu- ja vehnäjauhoja panerointiin
kevyesti nuijittuja broilerin fileitä, joista leikataan paksuja suikaleita

Salaatti:

1
lehtisalaattikerä
2
avocadoa
2
varsisellerin vartta
kourallinen vihreitä viinirypäleitä
1
vihreä omena
1 rkl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä

Majoneesi:

1
kananmuna
1 dl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
1 dl
Keiju rypsiöljyä
1 tl
sinapinsiemenellistä dijonsinappia
1/2 tl
omenaviinietikkaa
1/2
paprika
2
valkosipulinkynttä
ripaus suolaa

Valmistusohje

Nugetit:

Sekoita marinadi Keiju yrttiöljystä sekä maustamattomasta jogurtista pieneen muovipussiin ja lisää joukkoon broilerin suikaleet. Hierotaan ja käännellään, ja jätetään jääkaappiin lepäämään seuraavaan päivään. Ennen paistamista liha otetaan lämpimään ja pyöritetään vehnäjauho, korppujauho, rouhittu mustapippuri ja suola seoksessa. Pannulle rypsiöljyä ja kuumennetaan. Paneroidut lihat paistetaan kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin

Salaatti:

Kaikki ainekset paloitellaan ja ladotaan astiaan, loraus Keiju sitruuna-basilikayrttiöljyä joukkoon ja sekoitetaan. Koristeeksi basilikan lehtiä pinnalle.

Majoneesi:

Paahda paprikat uunissa pinnalta mustiksi, laita valkosipulit uuniin noin 5 minuutiksi paahtumaan. Anna jäähtyä ja kuori paprikan mustunut kuori. Laita kaikki ainekset kapeaan purkkiin, älä riko huoneenlämpöisen munan keltuaista. Sekoita sauvasekoittimella nostellen sauvaa ylös alas, kunnes koostumus on sopiva.

 

Kaikki tarjoillaan viileänä. Mukavaa purtavaa kesähelteillä terassilla sitruunalla terästetty raikas vesi kyytipoikana.

Resepti on Keijun järjestämän öljyreseptikisan satoa, tekijänä Tanja Rivinoja

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta