Sitruunakakku mascarponekuorrutteella

aktiivinen 40 min, passiivinen 45 min
12

Arvostele resepti

Sitruunakakku mascarponekuorrutteella

Taivaallinen raikas sitruunakakku mascarpone-kuorrutteella ja mustikkakastikkeella on juhlapöydän todellinen kruunu. Juuri mascarpone-kuorrute tekee siitä suorastaan vastustamattoman herkullisen. Tässä reseptissä kakku valmistetaan 25 x 11 cm kokoisessa leipävuoassa, mutta kakun voi valmistaa myös piirakka- tai irtopohjavuoassa. Kokeile lisätä reseptiin ripaus sahramia. Se tuo kakkuun lisää makua ja upean värin.

Sitruunakakku

225 g
Keiju Merisuola -levitettä
2,75 dl
sokeria
4
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
leivinjauhetta
1
ison sitruunan mehu ja kuori raastettuna

Mascarponekuorrute

250 g
mascarponejuustoa
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1,5 dl
Kuohukermaa
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna

Mustikkakastike

1,5 dl
mustikkahilloa
2 rkl
lemon curdia
1
sitruunan mehu
tuoreita mustikoita ja syötäviä kukkia koristeluun

Valmistusohje

  1. Vaahdota kasvirasva ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen.
  2. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää kolmessa osassa sokeri-kananmunavaahdon joukkoon.
  3. Lisää lopuksi sitruunan mehu sekä raastettu kuori ja sekoita huolellisesti.
  4. Kaada kakkutaikina voideltuun vuokaan. Paista 185-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia riippuen kakun paksuudesta. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä. Kun kakku on kypsä, tikkuun ei tartu taikinaa.
  5. Sekoita mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri sekaisin käsivatkaimella kulhossa. Lisää kerma joukkoon ohuena nauhana. Mausta kuorrute lopuksi sitruunan mehulla ja kuorella.
  6. Soseuta kaikki mustikkakastikkeen ainekset sauva- tai tehosekoittimella.
  7. Levitä kuorrute jäähtyneen sitruunakakun pintaan ja koristele mustikoilla sekä syötävillä kukilla.
  8. Tarjoile sitruunakakku mustikkakastikkeen kanssa.