Sitruunaletut

30-45 min
noin 10 kpl

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Sitruunaletut

Ainekset:

4 dl
vehnäjauhoa
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
½
raastettu sitruunan kuori (luomu)
2
kananmunaa
3 dl
maitoa
½ dl
Keiju juoksevaa
Paistamiseen Keiju Juoksevaa

Valmistusohje

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Huuhtele ja raasta sitruuna. Erottele kananmunasta keltuainen ja valkuainen.
Sekoita maito, keltuaiset, Keiju Juokseva ja sitruunan kuori keskenään. Lisää jauhot nesteeseen hyvin sekoittaen, kunnes seos on sileää.
Vispaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja sekoita vaahto lopuksi muun taikinan sekaan. Kuumenna paistoalusta/paistinpannu ja lisää pinnalle loraus Keiju Juoksevaa.
Nostele taikina kekoja paistinalustalle ja paista molemmin puolin, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Tarjoile sitruunaletut marja-fetasalaatin sekä hunajan kanssa.