Sitruunarahkapiirakka

50 min.
8

Arvostele resepti

Sitruunarahkapiirakka

Taikina

1 1/4 dl
Keiju juoksevaa
100 g
kermaviiliä
1
kananmuna
1 1/4 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

200 g
maitorahkaa
200 g
sitruunatuorejuustoa
2
kananmunaa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

sitrushedelmiä maun mukaan (esimerkiksi 1 mandariini, 1 lime, 1 sitruuna ja muutama kumqvatti)

Valmistusohje

• Sekoita leivinjauhe desilitraan vehnäjauhoja. Sekoita Keiju Juokseva, kermaviili, munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

• Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.

• Sekoita rahka, tuorejuusto, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa täyte tasaiseksi kierrevatkaimella ja kaada piirakalle. Tasoita.

• Leikkaa sitrushedelmät viipaleiksi. Leikkaa veitsellä kuoren valkoinen osa irti viipaleista. Asettele viipaleet piirakalle.

• Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min.