Keiju Juokseva on helppokäyttöinen tuote ruoanlaittoon ja leivontaan. Paistamiseen se sopii erityisen hyvin, sillä se ei räisky. Tuote on täysin…
Lue lisää
Sitruunarahkapiirakka
50 min.
8
Taikina |
|
1 1/4 dl |
Keiju juoksevaa
|
100 g |
kermaviiliä
|
1 |
kananmuna
|
1 1/4 dl |
sokeria
|
4 dl |
vehnäjauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
Täyte |
|
200 g |
maitorahkaa
|
200 g |
sitruunatuorejuustoa
|
2 |
kananmunaa
|
1/2 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
Päälle |
|
sitrushedelmiä maun mukaan (esimerkiksi 1 mandariini, 1 lime, 1 sitruuna ja muutama kumqvatti)
|
Valmistusohje
• Sekoita leivinjauhe desilitraan vehnäjauhoja. Sekoita Keiju Juokseva, kermaviili, munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
• Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
• Sekoita rahka, tuorejuusto, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa täyte tasaiseksi kierrevatkaimella ja kaada piirakalle. Tasoita.
• Leikkaa sitrushedelmät viipaleiksi. Leikkaa veitsellä kuoren valkoinen osa irti viipaleista. Asettele viipaleet piirakalle.
• Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min.