Suklaamousse

4-6

Arvostele resepti

Kuohkea suklaamousse lasipurkissa koristeltuna passiohedelmän siemenillä

Maapähkinältä kevyesti maistuva suklaamousse on todella tyylikäs ja juhlava tarjottava sellaisenaan, mutta se sopii myös täytekakun täytteeksi. Voit myös valmistaa moussesta hyydytetyn kakun. Tämä jälkiruoka kruunaa myös jouluaterian.

Raaka-aineet

2
munanvalkuaista
200 g
tummaa suklaata
1/2 dl
maapähkinöitä jauhettuna
3/4 dl
Keiju rypsiöljyä
2 dl
vispikermaa tai kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
kanelia

Koristeluun:

passiohedelmän siemeniä, vadelmia, puolukoita, karpaloita tai muita marjoja tai hedelmiä

Valmistusohje

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.

Paloittele tumma suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes se on sulanut. Sekoita lusikalla joukkoon munankeltuaiset ja sitten rypsiöljy.

Vaahdota vispikerma tai kuohukerma ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla.

Sekoita kermavaahdon joukkoon suklaaseos, jauhetut maapähkinät ja lopuksi valkuaisvaahto.
Kääntele tasaiseksi ja tarkista maku.

Pursota seos juomalaseihin tai jälkiruokakulhoihin.
Laita kylmään ennen tarjoilua.

Koristele annos passiohedelmän siemenillä, vadelmilla, puolukoilla, karpaloilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä.

Tarjoa jääkaappikylmänä.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta