Suklaamousse
Maapähkinältä kevyesti maistuva suklaamousse on todella tyylikäs ja juhlava tarjottava sellaisenaan, mutta se sopii myös täytekakun täytteeksi. Voit myös valmistaa moussesta hyydytetyn kakun. Tämä jälkiruoka kruunaa myös jouluaterian.
Raaka-aineet |
|
2 |
munanvalkuaista
|
200 g |
tummaa suklaata
|
1/2 dl |
maapähkinöitä jauhettuna
|
3/4 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
2 dl |
vispikermaa tai kuohukermaa
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
1/2 tl |
kanelia
|
Koristeluun: |
|
passiohedelmän siemeniä, vadelmia, puolukoita, karpaloita tai muita marjoja tai hedelmiä
|
Valmistusohje
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.
Paloittele tumma suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes se on sulanut. Sekoita lusikalla joukkoon munankeltuaiset ja sitten rypsiöljy.
Vaahdota vispikerma tai kuohukerma ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla.
Sekoita kermavaahdon joukkoon suklaaseos, jauhetut maapähkinät ja lopuksi valkuaisvaahto.
Kääntele tasaiseksi ja tarkista maku.
Pursota seos juomalaseihin tai jälkiruokakulhoihin.
Laita kylmään ennen tarjoilua.
Koristele annos passiohedelmän siemenillä, vadelmilla, puolukoilla, karpaloilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä.
Tarjoa jääkaappikylmänä.