Suolaiset köyhät ritarit

40 min
4

Arvostele resepti

Suolaiset köyhät ritarit

Köyhät ritarit taipuvat erinomaisesti suolaiseenkin muotoon. Voit käyttää kylmäsavulohen tilalla myös kinkkua, juustoa tai katkarapuja.

Aineosat

4 dl
maitoa
2
kananmunaa
2 oksaa
rosmariinia hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
50 g
parmesaaniraastetta
1 tl
mustapippurirouhetta
8 viipaletta
hapanjuuri- tai maalaisleipää
0,5 dl
Keiju rypsiöljyä
2 rkl
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvirasvalevitettä

Tarjoiluun

150 g
kylmäsavulohta siivutettuna
150 g
laktoositonta ranskankermaa
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
10 oksaa
tilliä

Valmistusohje

  1. Sekoita maito, kananmunat, rosmariini, valkosipuli, parmesaani ja mustapippuri vispilällä sekaisin kulhossa.
  2. Kaada neste laakeaan astiaan (esimerkiksi uunivuokaan). Liota leipäviipaleita nesteessä molemmin puolin noin 5 minuutin ajan.
  3. Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa kuumaksi. Paista leipäviipaleet öljyssä. Lisää paistinpannulle kasvirasvalevitettä, kun olet kääntänyt leipäviipaleet.
  4. Viimeistele paistetut köyhät ritarit kylmäsavulohella.
  5. Sekoita ranskankerman joukkoon suola sekä mustapippurirouhe. Lusikoi ranskankermaa köyhien ritareiden päälle ja viimeistele köyhät ritarit tillillä.