Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Suolaiset köyhät ritarit
40 min
4
Köyhät ritarit taipuvat erinomaisesti suolaiseenkin muotoon. Voit käyttää kylmäsavulohen tilalla myös kinkkua, juustoa tai katkarapuja.
Aineosat |
|
4 dl |
maitoa
|
2 |
kananmunaa
|
2 oksaa |
rosmariinia hienonnettuna
|
1 |
valkosipulinkynsi hienonnettuna
|
50 g |
parmesaaniraastetta
|
1 tl |
mustapippurirouhetta
|
8 viipaletta |
hapanjuuri- tai maalaisleipää
|
0,5 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
2 rkl |
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvirasvalevitettä
|
Tarjoiluun |
|
150 g |
kylmäsavulohta siivutettuna
|
150 g |
laktoositonta ranskankermaa
|
1 tl |
suolaa
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
10 oksaa |
tilliä
|
Valmistusohje
- Sekoita maito, kananmunat, rosmariini, valkosipuli, parmesaani ja mustapippuri vispilällä sekaisin kulhossa.
- Kaada neste laakeaan astiaan (esimerkiksi uunivuokaan). Liota leipäviipaleita nesteessä molemmin puolin noin 5 minuutin ajan.
- Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa kuumaksi. Paista leipäviipaleet öljyssä. Lisää paistinpannulle kasvirasvalevitettä, kun olet kääntänyt leipäviipaleet.
- Viimeistele paistetut köyhät ritarit kylmäsavulohella.
- Sekoita ranskankerman joukkoon suola sekä mustapippurirouhe. Lusikoi ranskankermaa köyhien ritareiden päälle ja viimeistele köyhät ritarit tillillä.