Syysomenasalaatti

30 min
4

Arvostele resepti

Syysomenasalaatti

Syksyinen omenasalaatti saa makua saksanpähkinöistä ja vinegretistä, jossa maistuu dijonsipanppi. Sinihomejuuston voi korvata halloumilla, fetajuustolla tai muulla voimakkaalla juustolla. Salaatti sopii brunssin lisäksi myös lihan ja kalan lisukkeeksi illalliselle.

Aineosat

400 g
ruusukaaleja puolitettuna
6
keskikokoista omenaa viipaloituna
170 g
sinihomejuustoa murustettuna
100 g
saksanpähkinöitä
1 ruukku
lehtipersiljaa hienonnettuna

Vinegretti

1 rkl
dijonsinappia
1 rkl
karkeaa dijonsinappia
2 rkl
punaviinietikkaa
2 rkl
sokeria
0,5 dl
vettä
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
2 dl
Keiju rypsiöljyä

Valmistusohje

  1. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta vesi suolalla. Keitä ruusukaaleja 1½ –2 minuutin ajan.
  2. Jäähdytä keitetyt ruusukaalit kylmän veden alla.
  3. Valuta ruusukaalit kuiviksi ja sekoita kulhossa omenaviipaleiden, sinihomejuuston, saksanpähkinöiden ja lehtipersiljan kanssa.
  4. Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki muut ainekset rypsiöljyä lukuun ottamatta sekaisin kulhossa.
  5. Lisää rypsiöljy ohuena nauhana vispilällä sekoittaen. Sekoita valmis vinegretti salaatin joukkoon.
  6. Tarjoile isänpäivän salaatti brunssilla tai illallisella.