Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Syysomenasalaatti
30 min
4
Syksyinen omenasalaatti saa makua saksanpähkinöistä ja vinegretistä, jossa maistuu dijonsipanppi. Sinihomejuuston voi korvata halloumilla, fetajuustolla tai muulla voimakkaalla juustolla. Salaatti sopii brunssin lisäksi myös lihan ja kalan lisukkeeksi illalliselle.
Aineosat |
|
400 g |
ruusukaaleja puolitettuna
|
6 |
keskikokoista omenaa viipaloituna
|
170 g |
sinihomejuustoa murustettuna
|
100 g |
saksanpähkinöitä
|
1 ruukku |
lehtipersiljaa hienonnettuna
|
Vinegretti |
|
1 rkl |
dijonsinappia
|
1 rkl |
karkeaa dijonsinappia
|
2 rkl |
punaviinietikkaa
|
2 rkl |
sokeria
|
0,5 dl |
vettä
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
2 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
Valmistusohje
- Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta vesi suolalla. Keitä ruusukaaleja 1½ –2 minuutin ajan.
- Jäähdytä keitetyt ruusukaalit kylmän veden alla.
- Valuta ruusukaalit kuiviksi ja sekoita kulhossa omenaviipaleiden, sinihomejuuston, saksanpähkinöiden ja lehtipersiljan kanssa.
- Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki muut ainekset rypsiöljyä lukuun ottamatta sekaisin kulhossa.
- Lisää rypsiöljy ohuena nauhana vispilällä sekoittaen. Sekoita valmis vinegretti salaatin joukkoon.
- Tarjoile isänpäivän salaatti brunssilla tai illallisella.