Taateli-välipalapatukat
Nämä itse tehdyt välipalapatukat ovat mainio energiapommi kiireisiin päiviin. Nämä helpot taateli-välipalapatukat sisältävät D-vitamiinia ja antavat nopeasti energiaa päivään. Ohjeessa palat leikataan neliöiksi, mutta voit myös kääriä lämpimän massan leivinpaperiin ja tehdä yksittäisiä patukoita. Voit halutessasi paahtaa kaurahiutaleet uunissa tai korvata niistä osan esimerkiksi kurpitsan- tai auringonkukansiemenillä. Terveellinen välipalapatukka sopii mainiosti niin lasten evääksi kuin aikuisten työpäivän piristykseksi.
Aineosat |
|
400 g |
tuoreita kivellisiä taateleita
|
3 dl |
kaurahiutaleita
|
100 g |
mantelilastuja
|
0,5 dl |
hunajaa
|
1 dl |
maapähkinävoita
|
1 tl |
suolaa
|
3 rkl |
Keiju D-vitaminoitua rypsiöljyä
|
Valmistusohje
Poista taateleista kivet ja laita kattilaan. Peitä taatelit vedellä ja keitä niitä noin 10 minuutin ajan. Sekoita muut ainekset kulhossa sekaisin. Valuta taateleista vesi ja soseuta ne teho- tai sauvasekoittimella. Sekoita taatelisose muiden ainesten joukkoon.
Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle suorakaiteen muotoiselle vuollalle ja painele siitä lastan avulla noin 2 cm paksuinen tasainen levy. Siirrä pakastimeen tunnin ajaksi. Leikkaa jäähtyneestä massasta paloja ja säilytä välipalapatukat jääkaapissa.