Suklaalla kuorrutettu taatelikakku

aktiivinen 45 min, passiivinen 1,5 h
12

Arvostele resepti

Suklaalla kuorrutettu taatelikakku

Joulupöytien klassikko taatelikakku paistuu nopeammin uunivuoassa kuin kakkumuotissa. Tässä reseptissä taatelikakku kuorrutetaan suklaalla ja koristellaan appelsiinin kuorilla. Voit halutessasi lisätä taatelikakkutaikinan joukkoon myös raastettua appelsiinin kuorta.

Taatelikakku

2,5 dl
vettä
1 tl
ruokasoodaa
225 g
taateleita ilman siemeniä
100 g
Keiju Merisuola -levitettä
1,5 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
2,75 dl
vehnäjauhoja
0,5 tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
kanelia
0,5 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta

Kuorrute

200 g
tummaa suklaata
2 rkl
Kuohukermaa
1 rkl
Keiju Merisuola -levitettä
1 rkl
appelsiinimehua

Koristeluun

1
appelsiinin kuoret suikaloituna
1,5 dl
vettä
1 dl
sokeria

Valmistusohje

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää vesi sekä ruokasooda taateleiden päälle ja liota noin 30 minuutin ajan.

Vaahdota Keiju Merisuola -levite ja fariinisokeri. Lisää joukkoon kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahdon joukkoon. Soseuta liotetut taatelit perunasurvimella tai sauvasekoittimella ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (halkaisija n. 30 x 20 cm) ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä noin 30 minuutin ajan.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja lisää joukkoon kuohukerma, Keiju Merisuola -levite ja appelsiinimehu. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Levitä kuorrute tasaisesti kakun pinnalle.

Keitä appelsiinin kuoria veden ja sokerin kanssa noin 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja koristele taatelikakku sokeroiduilla appelsiinin kuorilla.