Täyteläinen suppilovahveropiirakka

Arvostele resepti

Täyteläinen suppilovahveropiirakka

Pohja:

100 g
Keiju Merisuola -levitettä
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna

Täyte:

1 l
suppilovahveroita ja/tai kanttarelleja
1
keltasipuli
200 g
Creme Fraichea
2 rkl
Keiju Merisuola -levitettä
3 kpl
kananmuna
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
100 g
juustoraastetta
1 rkl
sitruunamehua tai valkoviiniä

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeään Keiju Merisuolaan jauhot ja suola. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi.

2. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

3. Pese ja pilko sienet. Pilko sipuli. Kuumenna Keiju Merisuolaa pannulla ja lisää pannulle sienet sekä sipulit. Paista sieniä ja sipulia kunnes neste haihtuu. Lisää joukkoon 2 rkl Keiju Merisuola -levitettä, mausteet sekä sitruunamehu tai valkoviini ja paista vielä hetki. Nosta pannu liedeltä.

4. Sekoita kulhossa juustoraaste ja creme fraiche. Vatkaa joukkoon munat. Lisää sieni-sipulipaistos sekaan.

5. Kaada täyte piirakkapohjaan ja paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä.