Keiju Merisuola on täyteläinen ja maukas levite, jossa yhdistyvät luonnon oma rypsiöljy ja hienonnettu merisuola. Hieman voimakkaammin suolattu palmuöljytön Keiju…
Lue lisää
Täyteläinen suppilovahveropiirakka
Pohja: |
|
100 g |
Keiju Merisuola -levitettä
|
3 dl |
vehnäjauhoja
|
1 tl |
suolaa
|
1 kpl |
kananmuna
|
Täyte: |
|
1 l |
suppilovahveroita ja/tai kanttarelleja
|
1 |
keltasipuli
|
200 g |
Creme Fraichea
|
2 rkl |
Keiju Merisuola -levitettä
|
3 kpl |
kananmuna
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
mustapippuria
|
100 g |
juustoraastetta
|
1 rkl |
sitruunamehua tai valkoviiniä
|
Valmistusohje
1. Sekoita pehmeään Keiju Merisuolaan jauhot ja suola. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi.
2. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
3. Pese ja pilko sienet. Pilko sipuli. Kuumenna Keiju Merisuolaa pannulla ja lisää pannulle sienet sekä sipulit. Paista sieniä ja sipulia kunnes neste haihtuu. Lisää joukkoon 2 rkl Keiju Merisuola -levitettä, mausteet sekä sitruunamehu tai valkoviini ja paista vielä hetki. Nosta pannu liedeltä.
4. Sekoita kulhossa juustoraaste ja creme fraiche. Vatkaa joukkoon munat. Lisää sieni-sipulipaistos sekaan.
5. Kaada täyte piirakkapohjaan ja paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on kypsä.