Tiikerikakku

aktiivinen 30 min, passiivinen 2 h
12

Arvostele resepti

Tiikerikakku

Ruskeista raidoistaan tunnettu tiikerikakku säilyttää suosionsa vuodesta toiseen. Tiikerikakun voi tehdä ison kakkuvuoan sijaan useammassa pienessä vuoassa tai esimerkiksi donitsivuoissa. Nämä kakut päivittävät klassisen herkun modernimpaan muotoon.

Aineosat

400 g
Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia huoneenlämpöisenä
3 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
2 tl
leivinjauhetta
4
kananmunaa
1 dl
laktoositonta kermaa
0,5 dl
kaakaojauhetta
50 g
suklaahippuja tai rouhittua suklaata
Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia ja korppujauhoja kakkuvuoan voiteluun

Valmistusohje

Vaahdota margariini ja sokeri käsivatkaimella tai yleiskoneella. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon kuivat aineet muutamassa erässä. Ota taikinasta 1/3 sivuun ja lisää joukkoon kaakaojauhe sekä suklaahiput.

Voitele kakkuvuoka margariinilla ja jauhota sen jälkeen korppujauhoilla. Levitä vaaleaa ja tummaa taikinaa nokareittain kakkuvuokaan. Voit myös täyttää 1/3 kakkuvuoasta vaalealla taikinalla, sen jälkeen levittää keskelle ohuen kerroksen ruskeaa taikinaa ja lopuksi täyttää vaalealla taikinalla niin, että vuokaan jää 1/5 osaa kohoamisvaraa.

Paista tiikerikakku 175-asteisessa uunissa 30–50 minuutin ajan riippuen vuokien koosta. Anna vuokien jäähtyä huoneenlämmössä 1–2 tunnin ajan ennen kumoamista.

Vinkki! Voit valmistaa tiikerikakun myös perinteisessä isossa kuivakakkuvuoassa.