Tiikerikakku
Ruskeista raidoistaan tunnettu tiikerikakku säilyttää suosionsa vuodesta toiseen. Tiikerikakun voi tehdä ison kakkuvuoan sijaan useammassa pienessä vuoassa tai esimerkiksi donitsivuoissa. Nämä kakut päivittävät klassisen herkun modernimpaan muotoon.
Aineosat |
|
400 g |
Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia huoneenlämpöisenä
|
3 dl |
sokeria
|
4 dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
1 tl |
suolaa
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
4 |
kananmunaa
|
1 dl |
laktoositonta kermaa
|
0,5 dl |
kaakaojauhetta
|
50 g |
suklaahippuja tai rouhittua suklaata
|
Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia ja korppujauhoja kakkuvuoan voiteluun
|
Valmistusohje
Vaahdota margariini ja sokeri käsivatkaimella tai yleiskoneella. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon kuivat aineet muutamassa erässä. Ota taikinasta 1/3 sivuun ja lisää joukkoon kaakaojauhe sekä suklaahiput.
Voitele kakkuvuoka margariinilla ja jauhota sen jälkeen korppujauhoilla. Levitä vaaleaa ja tummaa taikinaa nokareittain kakkuvuokaan. Voit myös täyttää 1/3 kakkuvuoasta vaalealla taikinalla, sen jälkeen levittää keskelle ohuen kerroksen ruskeaa taikinaa ja lopuksi täyttää vaalealla taikinalla niin, että vuokaan jää 1/5 osaa kohoamisvaraa.
Paista tiikerikakku 175-asteisessa uunissa 30–50 minuutin ajan riippuen vuokien koosta. Anna vuokien jäähtyä huoneenlämmössä 1–2 tunnin ajan ennen kumoamista.
Vinkki! Voit valmistaa tiikerikakun myös perinteisessä isossa kuivakakkuvuoassa.