Tillimajoneesi
Tillimajoneesi: |
|
1 |
kananmuna
|
1 tl |
sinappia
|
1/2 tl |
suolaa
|
Tilliöljy: |
|
n. 4 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
1-2 |
punttia tilliä
|
Valmistusohje
Valmista tilliöljy: Ryöppää tillit kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan.
Valuta ja purista kuivaksi. Laita tillit ja öljy blenderiin ja aja tasaiseksi noin 10 minuuttia.
Siivilöi öljy tiheän siivilän läpi. Mikäli haluat erittäin hienon öljyn, niin valuta se harsoliinan tai suodatinpussin läpi. Jäähdytä öljy.
Riko kananmuna ja mittaa sinappi isoon tuoppiin tai pysty malliseen lasiin. Lisää myös suola ja riko rakenne sekä sekoita sauvasekoittimella. Ala lisäämään jäähtynyttä tilliöljyä ohuena nauhana 1 ruokalusikallinen kerrallaan sauvasekoitinta nostellen. Kun seos alkaa emulgoitumaan, niin voit lisätä öljyä reilummin kerralla. Kun majoneesi on sopivan paksuista tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
Tuore majoneesi säilyy noin 3-4 päivää kylmässä.
Vinkki! Tilliöljyä voit pakastaa tai käyttää vaikka salaatinkastikkeisiin.