Keiju Merisuola on täyteläinen ja maukas levite, jossa yhdistyvät luonnon oma rypsiöljy ja hienonnettu merisuola. Hieman voimakkaammin suolattu palmuöljytön Keiju…
Lue lisää
Tiramisutryffelit
aktiivinen 1 h, passiivinen 6–12 h
22–26
Tiramisutryffelit yhdistävät taivaallisen tiramisun ja suussa sulavan tryffelin hurmaavaksi makuelämykseksi. Ne ovat täydellinen lisä loppuvuoden juhlien jälkiruokapöytään. Tryffeleiden koristelemisessa pääsee käyttämään luovuutta, mutta helpommalla pääsee pyörittelemällä ne kaakaojauheessa. Kahvin voi korvata esimerkiksi rommilla tai appelsiinimehulla.
Tryffelit |
|
260 g |
tummaa suklaata
|
1 dl |
Kuohukermaa
|
2,5 rkl |
vahvaa kahvia
|
2 rkl |
Keiju Merisuola -levitettä
|
250 g |
mascarponejuustoa huoneenlämpöisenä
|
0,5 tl |
suolaa
|
Koristeluun |
|
120 g |
suklaata sulatettuna
|
1 dl |
kaakaojauhetta
|
2 rkl |
Rouhittuja pistaasipähkinöitä
|
1 pss |
Pakastekuivattua vadelmaa
|
2 |
savoiardi-keksiä murustettuna
|
Valmistusohje
- Sulata suklaa varovasti mikrossa. Lämmitä kuohukerma, kahvi ja kasvirasvalevite kattilassa. Sekoita neste kolmessa osassa sulan suklaan joukkoon nuolijalla sekoittaen.
- Lisää mascarpone muutamassa osassa nuolijalla sekoittaen, kunnes mascarpone on sekoittunut tasaisesti. Mausta tryffelimassa lopuksi suolalla ja siirrä kannellisessa rasiassa jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Ohuempi kerros kovettuu nopeammin, joten suosi isoja laakeita rasioita.
- Massan jäähdyttyä muotoile kosteilla käsillä tai pienellä kauhalla tryffelit pallojen muotoon. Jäädytä palloja pakastimessa noin 2–3 tunnin ajan.
- Pyörittele osa tryffeleistä sulatetussa suklaassa hammas- tai grillitikkujen avulla. Ripottele kuorrutettujen suklaatryffeleiden pintaan heti pistaasirouhetta, pakastekuivattua vadelmaa ja murustettuja keksejä.
- Pyörittele osa tryffeleistä keksimurussa ja/tai kaakaojauheessa. Säilytä valmiit tiramisutryffelit jääkaapissa ja ota pois juuri ennen tarjoilua.