Tomaatti-bruchetta anjoviksella

15 min
4

Arvostele resepti

Tomaatti-bruchetta anjoviksella

Tomaattiset bruchettat sopivat niin alkuruuaksi kuin osaksi brunssiakin. Tomaatin kirpeys, anjoviksen tuoma umami, mozzarellan täyteläisyys ja basilikan raikkaus eivät vaadi ylimääräisiä kommervenkkejä. Viimeistele herkulliset leivät kätevästi Keiju kylmäpuristettu extra virgin oliiviöljysprayllä.

Ainekset:

10 siivua
patonkia tai vastaavaa leipää
Keiju kylmäpuristettu extra virgin oliiviöljyspray
1
valkosipulinkynsi
15
kirsikatomaattia
125 g
mozzarellaa
10
anjovisfileetä
3-4 oksaa
basilikaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Voitele leivän siivu oliiviöljysprayllä ja paahda pannussa tai grillissä rapeiksi. Sipaise leipien pintaa puolitetulla valkosipulinkynnellä. Kokoa päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja, revittyä mozzarellaa, anjovisfilee ja basilikan lehtiä. Viimeistele suolalla, mustapippurilla ja suihkauksella oliiviöljyspraytä.