Tortillamunakas
Yhteistyöresepti
Tämä resepti on yhteistyöresepti Anne Melenderin kanssa.
Ainekset: |
|
2-3 |
kananmunaa
|
1 |
tortillalettu
|
vihanneksia mielen mukaan, tässä ohjeessa:
|
|
paprikaa
|
|
pinaattia
|
|
tomaattia
|
|
maissia
|
|
kevätsipulia
|
|
Paistamiseen: |
|
Keiju Kaura -levitettä
|
|
Maustamiseen: |
|
suolaa
|
|
pippuria
|
|
chilihiutaleita
|
Valmistusohje
Paista vihanneksia pannulla Keiju Kaura -levitteessä. Vihannesten pehmittyä kaada vatkattu ja maustettu kananmunaseos pannulle. Hyydytä miedolla lämmöllä.
Kun munakaspohja on hyytynyt, voitele tortillalätty Keiju Kaura -levitteellä ja paina voideltu puoli munakkaan päälle pannulle. Anna tortillan kiinnittyä hetki munakkaaseen ja käännä sitten munakas, tortillapuoli alaspäin.
Nosta vähän lämpöä ja anna tortillan ruskistua hieman. Kumoa valmis tortillamunakas pannulle, voit joko taittaa tai rullata munakkaan.
Valmis tortillamunakas maistuu esimerkiksi guacamolen, maissin, korianterin ja tomaatin kanssa.
Tortillamunakkaat ovat hyviä myös kylmänä, kääri ne silloin rullalle ja halkaise rullat tarjottaessa annospaloiksi.