Toscanalainen leipäsalaatti

20 min
4:lle

Arvostele resepti

Herkullista toscanalaista leipäsalaattia valmiina tarjoiltavaksi valkoisessa kulhossa ja Keiju yrttiöljyä

Toscanalainen leipäsalaatti Panzanella juontaa juurensa Italiasta. Keiju-yrttiöljy sopii mainiosti salaatin maustamiseen. Tomaatit muuttuvat makeammaksi uunissa, leivät imevät yrttiöljyn maun ja mozzarella tuo ihanaa kermaisuutta salaattiin.

Ainekset

250 g
kirsikkatomaatteja
1/2
maalaisleipä
1
valkosipulinkynsi
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
rouhittua mustapippuria
4 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
2
puhvelinmaitomozzarellaa
2 rkl
oreganon lehtiä
2 rkl
hienonnettua basilikaa
1 rkl
tummaa balsamietikkaa

Valmistusohje

Levitä puolitetut kirsikkatomaatit ja revityt leipäpalat uunipellille leivinpaperin päälle.

Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja yrttiöljyllä.

Paista uunissa 200 asteessa 10–15 minuuttia.

Aseta tomaatit, leivät ja revitty mozzarella kerroksittain tarjoiluvadille.

Viimeistele leipäsalaatti oreganolla, basilikalla ja balsamietikalla.