Toscapiirakka

aktiivinen 1 h, passiivinen 45 min
12

Arvostele resepti

Toscapiirakka

Toscapiirakka on helposti valmistuva herkku, jonka voit valmistaa yhdessä isossa piirakkavuoassa tai tartalettivuoissa. Tällä reseptillä voi valmistaa yhden ison piiraan tai useamman pienen tartaletin. Huomioi, että vuoan koko vaikuttaa taikinan paistoaikaan.

Taikina

4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
1 dl
laktoositonta piimää
100 g
Keiju Makuisa -rypsiöljymargariinia sulatettuna

Kuorrute

4 dl
mantelilastuja paahdettuna
125 g
Keiju Makuisa -rypsiöljymargariinia
1,5 dl
ruokosokeria
1 tl
suolaa
3 rkl
maitoa

Valmistusohje

Paahda kuorrutteeseen tulevia mantelilastuja 175-asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla pellillä 10 minuutin ajan.

Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää munavaahtoon nuolijalla nostellen. Lisää joukkoon piimä ja sekoita. Lisää viimeiseksi joukkoon margariini. Paista 170-asteisessa uunissa 15–25 min vuoan koosta riippuen. Ota kypsä kakku pois uunista ja nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.

Valmista kuorrute. Kuumenna pannulla kaikki kuorrutteen ainekset mantelilastuja lukuun ottamatta. Keitä kuplivaa seosta noin 2 minuutin ajan. Lisää joukkoon paahdetut mantelilastut. Levitä kuorrute esipaistetun kakun päälle ja paista toscapiirakkaa vielä 200-asteisessa uunissa 6–8 minuutin ajan. Voit halutessasi lisätä valmiin piirakan päälle ripauksen sormisuolaa.