Unelmatorttu
Unelmatorttu on monien lastenlasten suosikki mummojen herkkupöydistä. Daim-suklaa tuo puruntumaa ja rapeutta tähän upeaan reseptiin.
Taikina |
|
4 |
kananmunaa
|
1,5 dl |
sokeria
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
1 dl |
perunajauhoja
|
0,5 dl |
kaakaojauhetta
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
2 rkl |
Keiju Makuisa -rypsiöljymargariinia sulatettuna
|
Täyte |
|
150 g |
Keiju Makuisa -rypsiöljymargariinia huoneenlämpöisenä
|
300 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
1 dl |
tomusokeria
|
2 |
Daim-suklaapatukkaa murskattuna (à 56 g)
|
Koristeluun |
|
tomusokeria
|
|
kaakaojauhetta
|
|
murskattua Daim-suklaata
|
Valmistusohje
Vaahdota taikinan kananmunat ja sokeri. Sekoita loput kuivat aineet sekaisin ja lisää muutamassa osassa munavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon margariini.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–11 minuutin ajan. Ota kääretorttupohja uunista ja kumoa leivinpaperin päälle. Irrota paistopaperi pohjan pinnalta ja anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 30 minuutin ajan.
Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset sekaisin sähkövatkaimella. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Laita pinnalle tomusokeria ja kaakaojauhetta. Viimeistele unelmatorttu murskatulla Daim-suklaalla. Leikkaa rulla halutessasi annospaloiksi ja tarjoile.