Unelmatorttu

aktiivinen 1 h, passiivinen 1 h
12

Arvostele resepti

Unelmatorttu

Unelmatorttu on monien lastenlasten suosikki mummojen herkkupöydistä. Daim-suklaa tuo puruntumaa ja rapeutta tähän upeaan reseptiin.

Taikina

4
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
perunajauhoja
0,5 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
Keiju Makuisa -rypsiöljymargariinia sulatettuna

Täyte

150 g
Keiju Makuisa -rypsiöljymargariinia huoneenlämpöisenä
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
tomusokeria
2
Daim-suklaapatukkaa murskattuna (à 56 g)

Koristeluun

tomusokeria
kaakaojauhetta
murskattua Daim-suklaata

Valmistusohje

Vaahdota taikinan kananmunat ja sokeri. Sekoita loput kuivat aineet sekaisin ja lisää muutamassa osassa munavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon margariini.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–11 minuutin ajan. Ota kääretorttupohja uunista ja kumoa leivinpaperin päälle. Irrota paistopaperi pohjan pinnalta ja anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 30 minuutin ajan.

Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset sekaisin sähkövatkaimella. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Laita pinnalle tomusokeria ja kaakaojauhetta. Viimeistele unelmatorttu murskatulla Daim-suklaalla. Leikkaa rulla halutessasi annospaloiksi ja tarjoile.