Uunijuurekset

2-4

Arvostele resepti

Helppojen uunijuuresten tekoon on käytetty Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä

Syksyn ja talven odotetuimpiin herkkuihin kuuluu uunissa paahdetut, ihanat uunijuurekset. Voit nauttia niistä sellaisenaan tai paistetun lihan, kalan tai kanan seurana.

Raaka-aineet

Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
2
isoa sipulia
1
pieni lanttu
3
porkkanaa
1
palsternakka
3
punajuurta
3
isoa perunaa
1/2-1 tl
kuivattua timjamia

Valmistusohje

Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
Kuori ja paloittele lanttu, porkkanat, palsternakka ja punajuuret reiluiksi suupaloiksi.
Leikkaa hyvin pestyt perunat kuorineen lohkoiksi.
Laita ainekset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja rouhi pinnalle mustapippuria ja suolaa myllystä.
Valuta pinnalle Keiju tomaatilla, valkosipulilla ja basilikalla maustettua yrttiöljyä.
Kypsennä uunijuureksia 200-asteisessa uunissa, kunnes ne tuntuvat tikulla tai haarukalla kokeiltuna sopivan kypsältä.
Voit laittaa osaksi aikaa grillivastuksen päälle.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta