Uunilohi yrttimarinadissa

Arvostele resepti

Harissa-broileririsottoa keltaisella lautasella puikkojen kanssa

Raaka-aineet

1
lohifilee (noin 800 g)
3 rkl
Keiju tomaatti,valkosipuli & basilika yrttiöljyä
1
appelsiinin mehu ja raastettu oranssi kuori
2 cm
pätkä tuoretta chiliä
pieni pala tuoretta inkivääriä
2 rkl
silputtua tuoretta korianteria
1/2 tl
suolaa
2 tl
currya

Valmistusohje

Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista ruodot. Laita filee nahkapuoli alaspäin öljyllä voideltuun uunivuokaan. Voit myös leikata lohen annospaloiksi. Pilko chili pieneksi terävällä veitsellä. Kuori ja raasta inkivääri karkeaksi raasteeksi. Sekoita marinadin ainekset ja levitä lohifileelle. Kypsennä uunissa 200 asteessa puoli tuntia.

Jos kypsennät lohifileen grillissä, laita se foliolle nahkapuoli alaspäin. Käännä folion reunoja ylös, niin marinadi ei valu grilliin. Lohifilee kypsyy grillissä noin vartissa.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta