Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Uunilohi yrttimarinadissa
Raaka-aineet |
|
1 |
lohifilee (noin 800 g)
|
3 rkl |
Keiju tomaatti,valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1 |
appelsiinin mehu ja raastettu oranssi kuori
|
2 cm |
pätkä tuoretta chiliä
|
pieni pala tuoretta inkivääriä
|
|
2 rkl |
silputtua tuoretta korianteria
|
1/2 tl |
suolaa
|
2 tl |
currya
|
Valmistusohje
Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista ruodot. Laita filee nahkapuoli alaspäin öljyllä voideltuun uunivuokaan. Voit myös leikata lohen annospaloiksi. Pilko chili pieneksi terävällä veitsellä. Kuori ja raasta inkivääri karkeaksi raasteeksi. Sekoita marinadin ainekset ja levitä lohifileelle. Kypsennä uunissa 200 asteessa puoli tuntia.
—
Jos kypsennät lohifileen grillissä, laita se foliolle nahkapuoli alaspäin. Käännä folion reunoja ylös, niin marinadi ei valu grilliin. Lohifilee kypsyy grillissä noin vartissa.