Vadelma-valkosuklaablondiet
Raaka-aineet |
|
6 |
kananmunaa
|
3 dl |
fariinisokeria
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
6 dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
vaniljarouhetta
|
250 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
260 g |
valkosuklaata (130 g sulatettavaksi ja 130 g rouheeksi)
|
200 g |
vadelmia
|
Valmistusohje
Astetta mehevämmät ja herkullisemmat blondie-leivokset syntyvät lisäämällä taikinaan valkosuklaarouhetta ja vadelmia, jotka sopivat yhteen erinomaisesti. Nämä leivokset eivät vaadi tarjoiluun välttämättä mitään kastiketta.
Vaahdota keskenään kananmunat ja fariinisokeri.
Lisää vaahtoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljarouhe, sekoita.
Sulata 130 g valkosuklaata kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon Keiju Juokseva. Lisää seos taikinaan.
Paloittele 130 g valkosuklaata rouheeksi. Lisää valkosuklaarouhe ja vadelmat taikinaan viimeisenä. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoittele tarvittaessa lastalla.
Paista vadelma-valkosuklaablondielevyä uunin keskitasolla 175 asteessa n. 15 minuutin ajan. Paloittele jäähtyneenä.