Vadelmaiset Keijun Suklaakuppikakut
Kuppikakkutaikina |
|
150 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
1 ½ dl |
sokeria
|
2 |
kananmunaa
|
3 ½ dl |
vehnäjauhoja
|
3 tl |
leivinjauhetta
|
2 dl |
kermaa
|
130 g |
tummaa suklaata
|
100 g |
vadelmia
|
Kuorrutus |
|
200 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
500 g |
tomusokeria
|
100 g |
vadelmia
|
Valmistusohje
10 kpl amerikkalaisia muffinssivuokia
Vadelma ja tumma suklaa ne yhteen soppii. Kiedo ne yhteen näihin kuppikakkuihin ja kuorruta kuppikakkuset todella vadelmaisella tuorejuustokuorrutuksella. Koristele kuppikakut esimerkiksi tuoreilla vadelmilla, nonparelleilla tai suklaahipuilla. Vain mielikuvituksesi on rajana!
Sekoita hyvin keskenään Keiju Juokseva, sokeri ja kananmunat. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja kerma vaahtoon, sekoita. Paloittele tumma suklaa pieniksi paloiksi. Lisää suklaanpalat ja vadelmat taikinaan, sekoita tasaiseksi. Annostele taikinaa muffinssivuokiin ja jätä kohoamisvaraa. Paista muffinsseja uunin keskistasolla 225 asteessa n. 15 minuutin ajan.
Valmista kuorrute sekoittamalla keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja vadelmat. Säilytä kuorrutetta jääkaapissa n. 30 minuuttia ennen sen käyttämistä, jotta se jähmettyisi. Kuorruta jäähtyneet muffinssit ja koristele haluamallasi tavalla.