Välimerellinen pastasalaatti
Tähän pastasalaattiin upotat jääkaappiin unohtuneet kasvikset, juuston kannikat ja seuraksi hyödynnät kuivakaapissa pitkään säilyvää pastaa. Makua saat helposti Keijun yrttiöljyjen avulla, mausta paahdettavat kasvikset toisella ja salaatinkastike toisella: moniulotteista makua helpossa muodossa!
Kastike |
|
1 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
0,5 dl |
valko- tai punaviinietikkaa
|
2 rkl |
vastaraastettua parmesania tai vastaavaa juustoa
|
0,5 rkl |
sokeria
|
suolaa
|
|
250 g |
kuivapasta tortellineja tai muuta kuivapastaa
|
Lisäksi halutessasi: |
|
Mozzarellaa tai fetaa tai juustoraastetta
|
|
Rucolaa tai yrttejä
|
Valmistusohje
Pilko pestyt, kuoritut kasvikset isohkoiksi paloiksi. Valuta päälle Keiju yrttiöljyä ja mausta kevyesti suolalla. Paahda 200C asteessa kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä (aika riippuu käytetyistä kasviksista).
Keitä pasta ohjeen mukaan suolatussa vedessä, valuta ja huuhtele nopeasti jotta pasta pysyy irtonaisena.
Sekoita kastikkeen ainekset laakeassa kulhossa vispilän avulla, nopea vispaus saa kastikkeen muuttumaan kermaiseksi öljyn ja vastaraastetun juuston ansiosta.
Sekoita ensin kastike ja pasta. Pilko paahdetut kasvikset sopiviksi paloiksi. Yhdistä ainekset ja sekoita hyvin. Lisää halutessasi juustoja ja/tai yrttejä. Tarkista maku ja tarjoile tai anna maustua seuraavaan päivään.
Vinkki:
– Ravista Keiju yrttiöljyä ennen käyttöä niin saat enemmän makua!
– Pastasalaatti on parasta huoneenlämpöisenä, anna sen lämmetä tai lämmitä hetki ennen tarjoilua
– Voit valmistaa etukäteen salaatin muuten, mutta lisää yrtit/rucola vasta tarjoiltaessa (mikäli käytät niitä).
Hävikin esto:
– lisää yrtit vasta lautaselle, älä koko salaatin joukkoon niin ne eivät nuudu.
– Voit paahtaa kasvisten mukana ylijääneitä keitettyjä perunoita