Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Valkosipuli-yrttivoipatonki
1 h 45 min
Yhteistyöresepti
Tämä resepti on yhteistyöresepti. Reseptin toteuttaja on Eerika Takala.
Patonki |
|
2 dl |
vettä
|
½ pss |
kuivahiivaa
|
1 tl |
suolaa
|
5 dl |
vehnäjauhoja
|
½ dl |
Keiju rypsiöljyä
|
Valkosipuliyrttivoi |
|
60 g |
Keiju Merisuola -levitettä
|
4 |
valkosipulinkynttä
|
1,5 dl |
Yrttejä
|
Valmistusohje
1. Liuota kuivahiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot muutamassa erässä. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa.
2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
3. Valmista valkosipuliyrttivoi kohotuksen aikana. Sekoita Keiju Merisuola -levitteeseen murskattu valkosipuli ja hienonnetut yrtit.
4. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli molemmat levyiksi. Levitä voi levyille ja rullaa taikinalevyt kiinni. Anna kohota leivinpaperin päällä pellillä noin 30 minuuttia.
5. Tee patonkien pinnalle viiltoja ja voitele patongit vedellä. Ripottele päälle yrttejä.
6. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.