Valkosipulifocaccia

15 min + kohotus
10

Arvostele resepti

Valkosipulifocaccia

Focaccia on perinteiseen leipäpöydän klassikko, joka syntyy pitkällä kohotusajalla. Siihen saa lisää makua Keijun tomaatti, valkosipuli ja basilika yrttiöljyllä.

Ainekset:

130 g
vetta
10 g
hiivaa
10 g
sokeria
20 g
Keiju tomaatti, valkosipuli ja basilika yrttiöljyä
210 g
vehnäjauhoja
suolaa

Pinnalle ennen paistoa

10 g
Keiju tomaatti, valkosipuli ja basilika yrttiöljyä
sormisuolaa

Pinnalle paiston jälkeen:

30 g
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Sekoita yleiskoneessa keskenään kädenlämpöinen vesi, hiiva, sokeri ja öljy.

2. Lisää vehnäjauhot kolmessa erässä koko ajan yleiskoneessa vaivaten. Lisää lopuksi suola ja vaivaa 15 minuuttia. Jos taikina edelleen tarttuu reunoihin lisää jauhoja.

3. Kaada taikina pöydälle ja muotoile levyksi. Asettele leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Peitä kelmulla ja anna kohota kylmässä yön yli.

4. Painele kohonneeseen taikinaan reikiä ja pirskottele pinnalle yrttiöljyä sekä sormisuolaa.

5. Paista uunissa 210 asteessa noin 20 minuuttia.

6. Viimeistele valkosipulifocaccia tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.

vegaaninen, laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä