Keiju Valkosipulilevite on Suomessa valmistettu maukas oikeaa valkosipulia sisältävä palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen margariini soveltuu erinomaisesti sekä leivän päälle, ruoanvalmistukseen…
Lue lisää
Valkosipulileipä
aktiivinen 40 min, passiivinen 1 h 45 min
8
Briossimainen valkosipulileipä on yhtä aikaa hyvä välipala ja juhlava lisä brunssille tai illalliselle. Yrtti-valkosipuliglaseeraus tekee leivästä vastustamattoman herkullisen. Pyöreillä palloilla saat näyttävän leivän, jonka voit paistaa haluamassasi astiassa. Saat tarkemman lopputuloksen jos punnitset leipäpallot tasakokoisiksi vaa'alla. Kokeile valkosipulileipää myös Keijun Kylmäsavulohi-perunablinit -reseptin yhteydessä blinien lisukkeena!
Taikina |
|
1 dl |
maitoa kädenlämpöisenä
|
11 g |
kuivahiivaa
|
4 |
kananmunaa
|
5,5-6,5 dl |
vehnäjauhoja
|
3 rkl |
sokeria
|
1 tl |
suolaa
|
100 g |
Keiju Valkosipulilevitettä
|
-
|
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä kohotusastian ja paistovuoan voiteluun
|
Yrtti-valkosipuliglaseeraus |
|
3 rkl |
Keiju Valkosipulilevitettä
|
1 |
valkosipulinkynsi hienonnettuna
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
0,5 ruukku |
lehtipersiljaa hienonnettuna
|
(sormisuolaa glaseeraukseen)
|
Valmistusohje
- Laita kaikki taikinan ainesosat Keiju Valkosipulilevitettä lukuun ottamatta yleiskoneen kulhoon. Vaivaa keskikovalla nopeudella taikinakoukun kanssa noin 6 minuutin ajan. Lisää joukkoon Keiju Valkosipulilevite ja vaivaa täydellä teholla vielä noin 3 minuutin ajan. Siirrä taikina voideltuun kohotusastiaan, peitä astia kelmulla ja siirrä jääkaappiin odottamaan 30 minuutiksi.
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Pyörittele taikinasta tasakokoisia palloja ja laita pallot vierekkäin voideltuun astiaan esimerkiksi valurautapannulle tai uunivuokaan. Voit tarvittaessa käyttää myös uunipeltiä. Jätä kohoamaan huoneenlämpöön tunnin ajaksi.
- Valmista glaseerauskastike sulattamalla Keiju Valkosipulilevite kattilassa. Lisää joukkoon valkosipulinkynsi ja kuullota noin 2 minuutin ajan. Ota kattila sivuun liedeltä ja lisää joukkoon mustapippuri sekä lehtipersilja.
- Paista valkosipulileipä 180-asteisessa uunissa ensin 10–12 minuutin ajan, kunnes leipä on saanut kullanruskean värin. Ota leipä uunista, valele se glaseerauksella ja paista vielä 8–10 minuutin ajan. Ota valmis leipä pois uunista ja viimeistele vielä halutessasi sormisuolalla. Tarjoile valmis valkosipulileipä ruuan lisukkeena tai sellaisenaan Keijun Valkosipulilevitteen kanssa.