Valkosipulileipä

aktiivinen 40 min, passiivinen 1 h 45 min
8

Arvostele resepti

Valkosipulileipä

Briossimainen valkosipulileipä on yhtä aikaa hyvä välipala ja juhlava lisä brunssille tai illalliselle. Yrtti-valkosipuliglaseeraus tekee leivästä vastustamattoman herkullisen. Pyöreillä palloilla saat näyttävän leivän, jonka voit paistaa haluamassasi astiassa. Saat tarkemman lopputuloksen jos punnitset leipäpallot tasakokoisiksi vaa'alla. Kokeile valkosipulileipää myös Keijun Kylmäsavulohi-perunablinit -reseptin yhteydessä blinien lisukkeena!

Taikina

1 dl
maitoa kädenlämpöisenä
11 g
kuivahiivaa
4
kananmunaa
5,5-6,5 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
100 g
Keiju Valkosipulilevitettä
-
2 rkl
Keiju rypsiöljyä kohotusastian ja paistovuoan voiteluun

Yrtti-valkosipuliglaseeraus

3 rkl
Keiju Valkosipulilevitettä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 ruukku
lehtipersiljaa hienonnettuna
(sormisuolaa glaseeraukseen)

Valmistusohje

  1. Laita kaikki taikinan ainesosat Keiju Valkosipulilevitettä lukuun ottamatta yleiskoneen kulhoon. Vaivaa keskikovalla nopeudella taikinakoukun kanssa noin 6 minuutin ajan. Lisää joukkoon Keiju Valkosipulilevite ja vaivaa täydellä teholla vielä noin 3 minuutin ajan. Siirrä taikina voideltuun kohotusastiaan, peitä astia kelmulla ja siirrä jääkaappiin odottamaan 30 minuutiksi.
  2. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Pyörittele taikinasta tasakokoisia palloja ja laita pallot vierekkäin voideltuun astiaan esimerkiksi valurautapannulle tai uunivuokaan. Voit tarvittaessa käyttää myös uunipeltiä. Jätä kohoamaan huoneenlämpöön tunnin ajaksi.
  3. Valmista glaseerauskastike sulattamalla Keiju Valkosipulilevite kattilassa. Lisää joukkoon valkosipulinkynsi ja kuullota noin 2 minuutin ajan. Ota kattila sivuun liedeltä ja lisää joukkoon mustapippuri sekä lehtipersilja.
  4. Paista valkosipulileipä 180-asteisessa uunissa ensin 10–12 minuutin ajan, kunnes leipä on saanut kullanruskean värin. Ota leipä uunista, valele se glaseerauksella ja paista vielä 8–10 minuutin ajan. Ota valmis leipä pois uunista ja viimeistele vielä halutessasi sormisuolalla. Tarjoile valmis valkosipulileipä ruuan lisukkeena tai sellaisenaan Keijun Valkosipulilevitteen kanssa.