Keiju auringonkukkaöljy on miedonmakuinen, auringonkukan siemenistä puristettu kasviöljy, joka sisältää runsaasti omega-6-rasvahappoja. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Salaatinkastikkeisiin,…
Lue lisää
Valkosipulimajoneesi
Raaka-aineet |
|
2 kpl |
murskattua valkosipulinkynttä
|
2 kpl |
keltuaista
|
2 rkl |
sitruunamehua
|
1/2 tl |
suolaa
|
1/4 tl |
cayennepippuria
|
2 - 3 dl |
Keiju auringonkukkaöljyä
|
Valmistusohje
Nosta kaikki ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita vatkaimella tai sauvasekoittimella valkosipulinkynnet, keltuaiset, sitruunanmehu ja suola. Lisää öljy aluksi tipoittain koneen käydessä. Kun kastike sakenee, lisää öljy ohuena nauhana. Tarjoile majoneesi sellaisenaan dippikastikkeena kasviksille, porsaanlihalle, broilerille, savukalalle tai keitetylle kananmunalle.