Varraskebab, grillisalaatti & jogurttileipä

Arvostele resepti

Varraskebab, grillisalaatti & jogurttileipä

Mehevän mausteisten ja raikkaan viileiden makujen yhdistelmästä voi nauttia varraskebakon, grillisalaatin ja jogurttileivän muodossa. Tämä karitsan jauhelihasta valmistettu kebakko maustetaan runsaasti ja grillataan täydelliseksi. Grillisalaatti tuo annokseen raikkautta ja jogurttileipä täyteläisyyttä. Viimeistele annos turkkilaisella jogurttikastikkeella, joka lisää kermaisuutta ja tasapainottaa mausteiden makuja. Tämä grilliateria hurmaa varmasti kaikki ruokailijat ja saattaa muodostua jopa kestosuosikiksi, joten ota tämä kebakkoresepti talteen!

Varraskebabit:

500 g
jauhettua karitsan/lampaan jauhelihaa (n. 30-40% rasvaa)
1
punasipuli kuutioina
1/2
punainen paprika kuutioina
2 rkl
hienonnettua persiljaa
2 rkl
hienonnettua korianteria
2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
sumac maustetta
1 tl
chilijauhetta
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 tl
suolaa

Grillisalaatti:

4
isoa luumutomaattia 4 osaan lohkottuna
1
punainen paprika 4-5 cm neliöiksi leikattuna
1
vihreä paprika 4-5 cm neliöiksi leikattuna
4-5
vihreää chiliä puolitettuna
1
punasipuli lohkoiksi leikattuna
Keiju kylmäpuristettu extra virgin oliiviöljyspray voiteluun
Suolaa & mustapippuria

Jogurttileipä:

400 g
jogurttia
400 g
vehnäjauhoa
10 g
(2tl) Suolaa
3 g
(1tl) Ruokasoodaa
50 g
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä

Jogurttikastike:

3 dl
turkkilaista jogurttia
1/2
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/3
sitruunan mehu sekä sitruunankuori raastettuna
1 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
Suolaa & mustapippuria

Valmistusohje

Kebakot:

  1. Sekoita kaikki kebakkojen aineet keskenään kulhossa ja työstä noin 5 minuuttia.
  2. Jaa massa neljään osaan ja pyöritä palloiksi.
  3. Puristele jauhelihamassa metallivartaan ympärille tasaisesti litteäksi noin 15-20 cm pitkäksi pötköksi.
  4. Suihkauta vartaiden päälle Keiju oliiviöljyspraytä.
  5. Grillaa kebabeja molemmin puolin välillä kääntäen noin 8-10 minuuttia.
  6. Parhaimman maun saat grillaamalla kebabit hiilloksen päällä.

Grillisalaatti:

  1. Pujota tomaatit, paprikat, sipulit ja chilit vartaisiin. Suihkuta kasviksiin Keiju oliiviöljyspraytä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Grillaa molemmin puolin noin 3-5 minuuttia, kunnes kasvikset ottavat kunnolla väriä ja kypsyy.
  3. Ota vartaat grillistä ja anna hetken levähtää ennen tarjoilua.
  4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.

Jogurttileipä 6-8 kpl:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Lisää jogurtti ja yrttiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa.
  3. Anna levätä jääkaapissa yön yli. Muotoile noin 1 cm paksuisia ”lettuja”
  4. Paista leipiä öljytyllä pannulla keskilämmöllä noin 2 min per puoli.

Jogurttikastike:

  1. Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.

Viimeistely:

  1. Annostele kebabit lautaselle niin että alle tulee grillattu jogurttileipä, päälle grillisalaatti ja salaatin päälle kebab varras.
  2. Lopuksi voit pirskotella päälle jogurttikastiketta, haluamaasi Keiju yrttiöljyä sekä koristella tuoreella lehtipersiljalla ja korianterilla.