Vegaanimajoneesi ja juureslastut
Herkullinen vegaanimajoneesi valmistuu Keiju-öljystä ja kikherneiden liemestä. Dippaa rapeita juureslastuja chilillä maustettuun majoneesiin, joka vie jalat alta.
Juureslastut |
|
2 kpl |
punajuurta
|
2 kpl |
palsternakkaa
|
2 kpl |
porkkanaa
|
2 kpl |
retikkaa
|
4 kpl |
perunaa
|
4 kpl |
maa-artisokkaa
|
5 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
suolaa
|
|
Vegaanimajoneesi |
|
0,5 dl |
kikhernelientä
|
1 tl |
sinappia
|
1/2 tl |
suolaa
|
1/2 tl |
chililastuja
|
1/2 tl |
savupaprikaa
|
2 dl |
Keiju tomaatti,valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
Valmistusohje
Siivuta juurekset ohuiksi lastuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Kuivaa siivutettuja juureksia hieman paperin päällä ennen öljyyn laittamista. Kuumenna keskilämmöllä kattilassa ja friteeraa juureslastut pienissä erissä noin 2 minuuttia kerrallaan. Kypsennysaika riippuu öljyn lämpötilan lisäksi juureslastujen koosta, esimerkiksi maa-artisokkalastut kypsyvät nopeammin. Nosta friteeratut juureslastut paperin päälle kuivumaan ja mausta suolalla.
Aloita vegaanimajoneesin valmistus valuttamalla kikherneiden liemi. Mittaa 0,5 dl lientä yleiskoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää sinappi, suola, chililastut ja savupaprika. Sekoita tasaiseksi ja lisää rosmariiniöljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Majoneesiin kannattaa hyödyntää juuresten friteeraamisesta jäänyt siivilöity öljy, mikäli öljy on säilynyt kirkkaana.