Vegaaninen kasvispiirakka

noin 10 palaa

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Vegaaninen kasvispiirakka

Pohja:

4 dl
vehnäjauhoja (voit korvata osan spelttijauhoilla)
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
ripaus suolaa
150 g
jääkaappikylmää Keiju Merisuolaa
1/2 dl
kylmää vettä
Keiju Merisuolaa piirakkavuoan voiteluun

Tofuseos:

250 g
maustamatonta tofua
2 dl
kaurakermaa
2 rkl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
2 tl
sipulijauhetta
3/4 tl
suolaa
1/2
ruukkua ruohosipulia
1 1/2 dl
vegaanista juustoraastetta

Täyte:

150 g
ohutta parsaa
1-2
kevätsipulia
1/2 ps
babypinaattia noin 35 g
1 rkl
Keiju Merisuolaa paistamiseen
ripaus suolaa

Koristeluun:

syötäviä kukkia ja versoja

Valmistusohje

1. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet yhteen. Nypi margariini joukkoon. Lisää vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka margariinilla ja painele taikina käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.

2. Laita uuni kuumenemaan 200°C.

3. Sekoita sauvasekoittimella tofu, kaurakerma, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, sipulijauhe ja suola tasaiseksi seokseksi. Kääntele lopuksi joukkoon silputtu ruohosipuli ja vegaaninen juustoraaste.

4. Leikkaa parsa lyhyiksi pätkiksi. Silppua kevätsipuli. Sulata Keiju Merisuola paistinpannulla ja lisää parsat. Kuullota noin 5 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä. Lisää pannulle kevätsipulit ja pinaatti ja kääntele vielä hetki, kunnes pinaatti on hieman pehmennyt. Mausta kevyesti suolalla.

5. Nosta pannulta noin 10 parsan nuppua sivuun piirakan koristelua varten. Sekoita loput parsapaistoksesta tofuseoksen joukkoon ja levitä täyte piirakkapohjan päälle. Painele pinnalle parsan nuput.

6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoamista, sillä se kiinteytyy jäähtyessään. Lämmitä piirakka uudelleen ennen tarjoilua.

7. Koristele piirakka syötävillä kukilla ja versoilla.

Huomioita reseptistä:

Voit valmistaa piirakan hyvin päivää tai paria etukäteen ja halutessasi lämmittää sen uunissa ennen tarjoilua.

Parsasesongin ulkopuolella piirakan voi valmistaa myös varsiparsakaaleista.

Piirakan valmistamiseen sopivat toki myös muut Keijun vegaaniset margariinit, joita löytyy valikoimasta useita erilaisia.