Vegaaninen mustikkabostonkakku
Bostonkakku on kahvipöydän ehdoton suosikki. Vegaaninen mustikkabostonkakku valmistuu kauramaitopohjaan ja sisältää runsaasti Keiju rypsiöljyä.
Pullataikina |
|
2,5 dl |
kauramaitoa
|
1 rkl |
kuivahiivaa
|
1 dl |
ruokosokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1/2 tl |
suolaa
|
1 rkl |
kardemummaa
|
6 dl |
vehnäjauhoja
|
1 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
Täyte |
|
2 dl |
fariinisokeria
|
1 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
1 dl |
mustikkaa
|
Voiteluun |
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
Valmistusohje
Lämmitä kauramaito käenlämpöiseksi ja liota siihen kuivahiiva. Lisää joukkoon ruoko- ja vaniljasokeri, suola, kardemumma sekä puolet jauhoista. Alusta taikinaksi ja vaivaa yleiskoneella noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja loput jauhoista. Vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Muovaa taikina jauhotetulla alustalla ja kauli noin 0,5 cm paksuiseksi levyksi.
Sekoita keskenään fariinisokeri ja öljy ja levitä kauttaaltaan taikinalevyn pinnalle. Ripottele mustikat levylle ja kääri taikinalevy tiukalle rullalle. Leikkaa noin 12 tasakokoiseen osaan ja asettele voideltuun vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kohota vielä liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele pinta kylmäpuristetulla öljyllä ja paista bostonkakkua 170-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.