Vegaaninen pizza
Leivo ihanat vegaaniset pizzat viikonloppuherkutteluun. Laita täytteeksi omia suosikkikasviksia. Pirskota pinnalle Keiju yrttiöljyä ja tarjoa!
Pohja |
|
1 ½ dl |
vettä
|
¼ |
tuorehiivaa
|
ripaus suolaa
|
|
2 rkl |
Keiju tomaatti-, valkosipuli- & basilikayrttiöljy
|
TAI
|
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
2 ½ dl |
vehnäjauhoja
|
Tomaattikastike |
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
1 |
TAI
|
2 rkl |
Keiju Chili-, tomaatti ja basilika yrttiöljyä
|
500 g |
tomaattimurskaa
|
1 dl |
vettä
|
mustapippuria myllystä
|
|
ripaus suolaa
|
|
1 |
sipuli
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
Täyte |
|
¼ |
kesäkurpitsaa
|
100 g |
siitakesieniä
|
100 g |
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
|
200 g |
seitania (vegankebabia)
|
150 g |
vegaanista juustoraasteen tyyppistä kasvirasvavalmistetta
|
2 rkl |
Keiju Tomaatti-, valkosipuli- ja basilika yrttiöljyä
|
tuoretta oreganoa
|
Valmistusohje
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, yrttiöljy ja vehnäjauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa. Valmista sillä välin tomaattikastike. Kuumenna yrttiöljy ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, rouhittua mustapippuria myllystä, suolaa ja hienonnettua oreganoa. Keitä kastiketta 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se kahteen osaan. Kaulitse taikinapalat ohuiksi levyiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Levitä päälle tomaattikastiketta.
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja levitä pizzalevyille. Lisää siitakesienet, puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit, seitan ja vegaaninen juustoraaste.
Paista 250 asteessa, kunnes pohja on rapea ja pinta saanut kauniin värin.
Pirskota pinnalle vielä lisämausteeksi yrttiöljyä ja ripottele päälle oreganoa.