Vegaaninen pizza

2 kpl

Arvostele resepti

Vegaaninen pizza

Leivo ihanat vegaaniset pizzat viikonloppuherkutteluun. Laita täytteeksi omia suosikkikasviksia. Pirskota pinnalle Keiju yrttiöljyä ja tarjoa!

Pohja

1 ½ dl
vettä
¼
tuorehiivaa
ripaus suolaa
2 rkl
Keiju tomaatti-, valkosipuli- & basilikayrttiöljy
TAI
2 rkl
Keiju rypsiöljyä
2 ½ dl
vehnäjauhoja

Tomaattikastike

2 rkl
Keiju rypsiöljyä
1
TAI
2 rkl
Keiju Chili-, tomaatti ja basilika yrttiöljyä
500 g
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi

Täyte

¼
kesäkurpitsaa
100 g
siitakesieniä
100 g
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
200 g
seitania (vegankebabia)
150 g
vegaanista juustoraasteen tyyppistä kasvirasvavalmistetta
2 rkl
Keiju Tomaatti-, valkosipuli- ja basilika yrttiöljyä
tuoretta oreganoa

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, yrttiöljy ja vehnäjauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa. Valmista sillä välin tomaattikastike. Kuumenna yrttiöljy ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, rouhittua mustapippuria myllystä, suolaa ja hienonnettua oreganoa. Keitä kastiketta 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se kahteen osaan. Kaulitse taikinapalat ohuiksi levyiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Levitä päälle tomaattikastiketta.

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja levitä pizzalevyille. Lisää siitakesienet, puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit, seitan ja vegaaninen juustoraaste.

Paista 250 asteessa, kunnes pohja on rapea ja pinta saanut kauniin värin.

Pirskota pinnalle vielä lisämausteeksi yrttiöljyä ja ripottele päälle oreganoa.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta