Vihreä rapuceviche
Ainekset |
|
1 |
chili
|
2 |
valkosipulinkynttä
|
1 nippu |
korianteria
|
1 nippu |
lehtipersiljaa
|
3 rkl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
2 |
avokadoa
|
2 |
avomaan kurkkua
|
3 |
limen mehut (yhteensä 1 dl)
|
300 g |
katkarapuja, sulatettuna ja valutettuna
|
0,5 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
Paahda kuorimattomia valkosipulinkynsiä ja chilipalkoa kuivassa pannussa, kunnes ne saavat vähän väriä. Kuori valkosipulinkynnet ja poista chilistä kanta ja siemenet. Soseuta valkosipulit, chili, öljy ja yrtit keskenään esim. sauvasekoittimella korkealaitaisessa astiassa.
Kuori ja halkaise avomaankurkut ja kaavi siemenet pois pikkulusikalla. Kuori ja halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkaa kurkut ja avokadot noin nopan kokoisiksi kuutioiksi.
Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puolituntia, enintään tunti
Vinkki 1: Vaihda katkaravut vaaleaan kiinteälihaiseen meressä kasvaneeseen kalaan (esim. siikaan tai kuhaan).
Vinkki 2: Jos olet matkalla mökille tai veneeseen, jossa kaikkia tarvittavia keittiövälineitä ei ehkä löydy, valmista valkosipulista, chilistä, yrteistä ja öljystä koostuva pohja jo etukäteen ja pakkaa se purkkiin mukaan.