Sitruuna & basilika yrttiöljy on valmistettu rypsiöljystä ja maustettu pirteällä sitruunalla ja basilikalla. Pakkauskoko 250 ml. Salaatinkastikkeeksi, kalan tai erilaisten…
Lue lisää
Viipaleperunavuoka savulohella ja piparjuurimajoneesi
1 h
4:lle
Raikas viipaleperunavuoka savulohella valmistuu kevyemmin kerman sijaan sitruuna- basilikaöljyllä. Vuoan kanssa nautitaan piparjuurella maustettua majoneesia.
Ainekset: |
|
800 g |
ohutkuorista perunaa
|
1/2 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
suolaa
|
1/2 pnt |
ruohosipulia
|
400 g |
savulohta
|
1 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
Piparjuurimajoneesi |
|
1 1/2 dl |
majoneesia
|
1 tl |
piparjuuritahnaa
|
1/2 tl |
suolaa
|
1 rkl |
valkoviinietikkaa
|
Valmistusohje
Siivuta perunat mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuiksi siivuiksi. Paista siivuja hetki yrttiöljyssä pannulla ja mausta suolalla. Lado perunat kerroksittain vuokaan hienonnetun sipulin, ruohosipulin ja savulohen kanssa. Lisää vuoan pinnalle yrttiöljyä. Paista vuokaa 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Sekoita majoneesin joukkoon piparjuuri, suola ja viinietikka. Anna maustua vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile perunavuoka piparjuurimajoneesin kera.