Yön yli kohotettu focaccia ja kirsikkatomaattipesto

aktiivinen 1 h, passiivinen 12–16 h
6

Arvostele resepti

Yön yli kohotettu focaccia ja kirsikkatomaattipesto

Nauti aitojen italialaisten makujen lumosta valmistamalla herkullinen focaccia ja kirsikkatomaattipesto eli pesto rosso omassa keittiössäsi helpolla focacciareseptillämme. Focaccia on italialainen klassikko, litteä vehnäleipä, joka sopii erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan tai pääruoan lisukkeena. Siitä saa tehtyä myös mahtavia täytettyjä leipiä. Focaccian valmistus on helppoa ja vaivatonta. Ainoastaan taikinan kohotusvaiheet vievät aikaa. Kirsikkatomaattipesto täydentää focaccian makumaailman täydellisesti. Tämä pesto rosso, punainen pesto, tuo mukanaan intensiivisen tomaatin maun ja täydentää herkullisella tavalla focaccian makukokemuksen. Kokeile rohkeasti erilaisia variaatioita ja lisää omia suosikkimakujasi reseptiin! Helpon reseptimme avulla voit loihtia herkullisen focaccian ja tomaattipeston niin arkeen kuin juhlaan. (kananmunaton, soijaton)

Focaccia

4,5 dl
kädenlämpöistä vettä
8 g
kuivahiivaa
10 g
suolaa
0,5 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
9,5 dl
vehnäjauhoja

Päälle

1 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1 rkl
sormisuolaa
20
rosmariinin lehteä

Kirsikkatomaattipesto

250 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
cashewpähkinöitä
1 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
20
basilikan lehteä
1 dl
parmesaaniraastetta
0,5 dl
mustapippuria
ripaus suolaa

Valmistusohje

Valmista focaccia.

  1. Sekoita keskenään kädenlämpöinen vesi ja kuivahiiva.
  2. Anna hiivan vaikuttaa noin 5 minuutin ajan, lisää sen jälkeen joukkoon suola ja Grilli & Marinadi -öljy.
  3. Sekoita jauhot joukkoon kolmessa osassa.
  4. Vaivaa taikina käsin tai yleiskoneella.
  5. Kun taikina jää vielä niukasti käsiisi kiinni, valele sormet öljyllä ja siirrä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  6. Uunivuoka ei saa tulla taikinasta täyteen sillä se kohoaa yön aikana.
  7. Peitä uunivuoka liinalla tai kelmulla ja siirrä jääkaappiin.
  8. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa.
  9. Ota taikina seuraavana päivänä huoneenlämpöön ja anna sen kohota huoneenlämmössä 1,5 tuntia.
  10. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
  11. Paina kosteilla sormilla focaccian pintaan koloja, levitä Grilli & Marinadi -öljy tasaisesti pinnalle ja ripottele lopuksi päälle rosmariinin lehdet ja sormisuolaa.
  12. Paista focacciaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia.

Valmista tomaattipesto eli pesto rosso.

  1. Laita kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi tahnaksi.

Tarjoile pesto focaccian kanssa.