Pakkausmateriaalien jatkuva kehitystyö
Bunge Finlandin öljypullot ja juoksevan margariinin pullot on vuodesta 2013 asti valmistettu paikan päällä tuotantolaitoksellamme. Pullo puhalletaan pienestä kapselista valmiiksi pulloksi tuotantolinjalla juuri ennen pullon täyttöä. Suurkeittiö-öljyissä olemme siirtyneet perinteisestä 10 litran kanisteripakkauksesta puhallettavaan PET-kannuun, jossa on 63 % vähemmän muovia. Keijun kuluttajalevitteiden muovirasiat vaihdettiin jo 2017 kartonkipäällysteisiin leviterasioihin, joissa on 39 % vähemmän muovia. Vuosittain nämä muutokset tarkoittavat yli 24 tonnin vähennystä muovin määrässä.
Kartoitamme jatkuvasti uusia pakkausratkaisuja, joilla pystyisimme osaltamme minimoimaan ympäristöä kuormittavan pakkausmateriaalijätteen määrän. Meille on tärkeää, että tuotteemme on pakattu mahdollisimman ympäristöystävälliseen pakkaukseen.
Tutustu tarkemmin vastuullisiin valintoihimme pakkausmateriaalien kohdalla.
Tuoteturvallisuus kaiken keskiössä
Bunge Finlandin pitää omavalvontasuunnitelman avulla tarkasti huolta tuotteiden turvallisuudesta. Omavalvontajärjestelmään sisältyy HACCP-järjestelmä, joka on elintarviketuotannon hallintajärjestelmä. Järjestelmän avulla elintarvikkeen turvallisuus taataan terveyttä vaarantavien vaarojen hallinnalla.
Vaaditun valvonnan lisäksi Bunge Finland Oy noudattaa yhtä elintarviketurvallisuuden tiukimmista standardeista, BRC Foodia. Vuodesta 2016 lähtien Bunge Finland Oy on pysynyt standardin ylimmällä, eli AA-tasolla. Standardi auttaa meitä hallitsemaan tuoteturvallisuuden riskit ja velvoitteet sekä selkeyttämään toimintoja. Huomiota on kiinnitetty esimerkiksi siihen, etteivät allergeenit pääse leviämään.