Limetti-marenkipiiras
Pohja |
|
175 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
5 dl |
vehnäjauhoja
|
1 ½ dl |
sokeria
|
0,5 dl |
kaurahiutaleita
|
Täyte |
|
2 |
limetin mehu
|
2 |
limetin raastettu kuori
|
4 |
munankeltuaista
|
1 |
kokonainen (keltuainen + valkuainen) kananmuna
|
100 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
3 dl |
tomusokeria
|
2 tl |
vaniljarouhetta
|
Marenki |
|
4 |
munanvalkuaista
|
2 dl |
sokeria
|
Valmistusohje
24 cm:n irtopohjavuokaan Limetti-marenkipiiras eli key lime pie on sitruuna-marenkipiiraan serkku, jonka täytteessä maistuu kirpeä limetti. Täytteeseen lisättävä tomusokeri ja pehmeän makea marenkikuorrutus tasapainottavat piiraan maun herkulliseksi.
Vatkaa keskenään Keiju Juokseva, vehnäjauhot, sokeri ja kaurahiutaleet.
Painele taikina leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 250 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuutin ajan.
Valmista täyte raastamalla limettien kuoret. Purista limettien mehu kulhoon. Sekoita mehuun raastetut limettien kuoret, munankeltuaiset, kananmuna, Keiju Juokseva ja tomusokerit.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja laita takaisin uuniin. Paista, kunnes täyte on hyytynyt.
Valmista marenki vatkaamalla keskenään munanvalkuaiset ja sokeri. Kaada marenki hyytyneen täytteen päälle ja paista piirasta, kunnes marenki on saanut hennon ruskean sävyn.